Annons
AnnonsAnnons

När vilan får stila


Under dessa fyra veckor har jag som sagt varken ätit särskilt nyttigt eller motionerat alls. Ändå har jag lyckats hålla vikten (just nu 66 kg) och kroppen känns i bra form trots träningsuppehåll. Så här var min bikinistatus imorse trots otaliga glas rosévin, efterrätter och grillat mm som jag unnat mig. Jag tror att det beror på all vila jag gett kroppen i sommar. Jag har fått sova ut, varenda dag. Jag har knappt stressat och jag har slappat och verkligen varvat ner. I fitnesskretsar talar man ofta om vilan som en av de tre viktiga punkterna i det holistiska tänket kring träning och livsstil: kost, motion och vila. Sömnbrist pajar ämnesomsättningen och man ska absolut inte underskatta vikten av att få sina 8 timmar (eller mer, som jag fått i sommar). 

Det sägs ha något att göra med produktion av kortisol och annat som kroppen utsöndrar då man är under kronisk stress (som jag varit på jobbet i långa perioder) och då samlar man på sig vätska mm och går upp i vikt. 

Så man kan säga att jag slappat och sovit mig i bikiniform denna sommar! Men på måndag är dekadensen över, då blir det nyttiga kostrutiner och regelbunden träning igen. Men jag ska inte slarva mer med sömn. Och göra allt för att undvika stress.  

   

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC och kämpar med ett sockermissbruk. Hon har som mest vägt 90 kg (och då räknar vi inte den gången hon var höggravid med tvillingar) och som minst 60 kg i vuxen ålder. I Viktiga bloggen får du följa hennes kamp mot frestelser, karaktärssvackor och hatkärleken till mat. Charlotta tränar Xtremefit regelbundet men gillar livets goda. Bloggen bjuder på både dikeskörningar och framgångar i den ständiga jakten på drömvikten (och finns den, förresten?). Detta är ingen bantningsblogg, utan den tar upp alla aspekter, tankar och funderingar hon har gällande mat, träning, hälsa – och så vikt förstås. Viktiga bloggen är en viktig (och rolig!) blogg för dig som vågar ta kontroll över vågen.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://viktigabloggen.chic.se/dagens-motion-intervallpromenad-i-skogen/