Annons
AnnonsAnnons

Sats eller Friskis & Svettis? Hippt och dyrt eller präktigt och prisvärt? Rösta! Jag litar på dig…


Sats eller Friskis & Svettis, vad hade du valt? Jag har nu scoutat utbudet av gym och träningstempel här ute i Sollentuna och det kryllade ju inte direkt av många alternativ, haha… Jag är bortskämd med det digra utbudet mitt i city, vid Östermalmstorg i Stockholm. Å andra sidan – jag har verkligen funderat över vad jag är ute efter och det är följande:

• Gymet måste erbjuda ett välutrustat gym med både maskiner och fria vikter.
• Gymet måste erbjuda varierade träningspass med olika intensiteter, alltså kul och spännande gruppträning.
• Gymet måste ha kul och bra pass på morgnarna eller mitt på dagen eftersom jag sällan hinner träna på eftermiddagarna/kvällarna då jag är med barnen eller gör annat.
• Gymet ska vara fräscht.
• Gymet ska ligga inom max 10 minuters avstånd med bil.

Jag har hittat två träningstempel i min närhet som jag nu står och väljer bland:
1. Flashiga Sats i Sollentuna Centrum. 2. Friskis & Svettis i Stinsen köpcentrum.

Sats känns lite coolare och hippare, med ett klientel som påminner om det jag ser inne i stan. De har massor av maskiner (inte så mkt fria vikter dock) och verkar välbesökt. Roliga cirkelträningspass och annat på schemat. På minuskontot: Det är rätt dyrt, över 5000 kr för ett årskort. Och då har jag tagit snikvarianten som bara gäller på en Sats-anläggning och enbart dagtid. Dessutom var det MKT folk där under lunchtid. Och ganska många broilerbiffar till muskelknuttar, varvat med brudar som satt och mes-stretchade och instagrammade samtidigt.

Friskis & Svettis hade inte lika mycket rush under lunchtid. Personalen var vänlig och tog sig tid att visa mig runt och svara på frågor. Jag har tränat på Friskis för kanske 15 år sedan och har lite gamla fördomar mot konceptet, då kändes det lite ”kusinen från landet”-alternativ med mysiga spinning-pass men knappast lite mer avancerad träning på schemat. Det verkar ha hänt lite sedan dess. Superball Queenax-avdelning exempelvis, tuffa boxningspass, offroad (om jag känner för att få tillbaka utomhus-bootcamp-känslan), HIT och även en del softare varva-ner-pass som yoga. Billigt dessutom! Nästan 2000 billigare än Sats och då har kortet inga begränsningar utan jag kan använda det på alla anläggningar, alla tider! På minuskontot: själva KÄNSLAN av att träna på Friskis & Svettis känns lite som att acceptera att man har blivit…pensionär? Jag VET att jag är fördomsfull nu, men själva loggan och namnet känns ju inte som det fräsigaste direkt. Jag blir också lite skeptisk till att jag läser att alla som jobbar där arbetar ideellt? Jag kanske har missuppfattat detta? Men jag drar mig till minnes en instruktör för något workout-pass (dock för 15 år sen som sagt) som var mer andfådd än vi deltagare, efter fem minuter. Och det känns ju lite hej och hå. Jag behöver allt annat än mesiga tränare och instruktörer. Det är liksom därför jag går till ett gym. Annars kan jag lika gärna träna hemma.

Så, vad tycker ni läsare? Vad har ni för erfarenheter av Sats v/s Friskis & Svettis? Vilket ska jag välja? Varsågod och rösta nu – det alternativ som får flest röster innan fredag väljer jag!

Vilket gym/träningstempel ska Charlotta välja framöver?

Loading ... Loading ...
TAGGAR
5 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC och kämpar med ett sockermissbruk. Hon har som mest vägt 90 kg (och då räknar vi inte den gången hon var höggravid med tvillingar) och som minst 60 kg i vuxen ålder. I Viktiga bloggen får du följa hennes kamp mot frestelser, karaktärssvackor och hatkärleken till mat. Charlotta tränar Xtremefit regelbundet men gillar livets goda. Bloggen bjuder på både dikeskörningar och framgångar i den ständiga jakten på drömvikten (och finns den, förresten?). Detta är ingen bantningsblogg, utan den tar upp alla aspekter, tankar och funderingar hon har gällande mat, träning, hälsa – och så vikt förstås. Viktiga bloggen är en viktig (och rolig!) blogg för dig som vågar ta kontroll över vågen.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://viktigabloggen.chic.se/for-tva-ar-sedan-sag-jag-ut-sa-har/