Annons
AnnonsAnnons

Speedgym – 20 min träning som är lika effektiv som 2 timmar på gym 


Häromdagen testade jag Speedgym, som är en relativt ny tjänst här i Sverige, trots att det är hyfsat etablerat som träningsform på flera andra ställen i världen. Det handlar om att effektivisera din träning genom att ström hjälper dina muskler att kontrakteras mer intensiv under viss spänning. Man kan förenkla det genom att säga att man står och utför vissa träningspositioner samtidigt som man får ”elchocker”. Men riktigt så hemskt är det inte, som det kanske låter. Man får en särskild kroppsstrumpa på sig och sedan en väst och därefter en massa remmar med sladdar mm kopplat till en maskin. 

Sen är det bara att köra och titta på en monitor som ”räknar ner” hur många sekunder du har på dig innan strömmen slås på. Strax innan ska man nämligen spänna kroppen och alla muskler. Glömmer man det blir ”elchocken” smått obehaglig. Alltså givetvis inte obehaglig as in tortyr men mer att det kittlar lite lattjo på ett överraskande vis. 

Jag var lite skeptisk först eftersom jag inte trodde att fjuttiga 20 minuter skulle göra så stor skillnad. Instruktören varnade mig dels för att det skulle bli jobbigt att utföra övningarna men framförallt för att träningsvärken efteråt skulle bli monumental. 

Och jobbigt var det. Svetten rann och jag är ändå i hyfsad form. 20 minuter sägs motsvara 2 timmars träning på gym. Och dagen efter kändes det som om jag hade plågat kroppen i en hel förmiddag på gymet! Jag hade rejäl träningsvärk – främst i rumpa och lår. 

Min väninna Hanne som kört Speedgym i flera veckor är helt frälst och hävdar bestämt att hennes rumpa ”har åkt upp en halv decimeter!”. 

Jag har ju bara testat en gång och när jag kollade in min rumpa igår satt den på samma ställe… Haha. Men jag är taggad att fortsätta och använda Speedgym som ett effektivt komplement till min övriga träning. 

    
   

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC och kämpar med ett sockermissbruk. Hon har som mest vägt 90 kg (och då räknar vi inte den gången hon var höggravid med tvillingar) och som minst 60 kg i vuxen ålder. I Viktiga bloggen får du följa hennes kamp mot frestelser, karaktärssvackor och hatkärleken till mat. Charlotta tränar Xtremefit regelbundet men gillar livets goda. Bloggen bjuder på både dikeskörningar och framgångar i den ständiga jakten på drömvikten (och finns den, förresten?). Detta är ingen bantningsblogg, utan den tar upp alla aspekter, tankar och funderingar hon har gällande mat, träning, hälsa – och så vikt förstås. Viktiga bloggen är en viktig (och rolig!) blogg för dig som vågar ta kontroll över vågen.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://viktigabloggen.chic.se/situps-m-boll/