Annons
AnnonsAnnons

Te med citron och ingefära – hjälper mot typ ALLT


ginger tea

Av någon anledning har jag blivit småförkyld. Kanske inte så revolutionerande nyhet direkt men för mig är det anmärkningsvärt eftersom jag i stort sett ALDRIG är sjuk. Har inte haft en sjukdag på över tio år. Är aldrig hemma från jobbet, aldrig influensa, aldrig magsjuk, sällan feber eller huvudvärk. Äter därför inte Treo eller Alvedon och sånt – för att jag inte behöver. Men nu är jag täppt i näsan och har ont i halsen och känner liksom att ögonen är ”för stora”… Någon som förstår känslan? Detta har inneburit att jag inte kunnat träna denna vecka. Och jag har inte heller varit direkt optimal gällande kosten. Och dessutom har jag PMS så nästa vecka lär jag nog ha gått upp tre kilo! Men det struntar jag i eftersom viktuppgången är tillfällig och snabbt försvinner så fort jag är tillbaka i vanliga rutiner igen.

Något jag dricker flera gånger i veckan är te med citron och ingefära. Inte av direkt hälsomässiga skäl utan för att jag tycker det är så sjukt gott. Jag är lat och köper Friggs färdiga variant i påsform, men om du är pysslig av dig kan du testa detta recept som jag även lånat bilden ifrån. Sägs boosta immunförsvaret så jag kommer att dra i mig mer ingefära och citron än vanligt denna helg och så hoppas jag sen att min fåniga miniförkylning är väck tills på måndag, för det är för jävla öken att inte kunna träna som vanligt.

Bilden kommer från Rachelswellness.com

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC och kämpar med ett sockermissbruk. Hon har som mest vägt 90 kg (och då räknar vi inte den gången hon var höggravid med tvillingar) och som minst 60 kg i vuxen ålder. I Viktiga bloggen får du följa hennes kamp mot frestelser, karaktärssvackor och hatkärleken till mat. Charlotta tränar Xtremefit regelbundet men gillar livets goda. Bloggen bjuder på både dikeskörningar och framgångar i den ständiga jakten på drömvikten (och finns den, förresten?). Detta är ingen bantningsblogg, utan den tar upp alla aspekter, tankar och funderingar hon har gällande mat, träning, hälsa – och så vikt förstås. Viktiga bloggen är en viktig (och rolig!) blogg för dig som vågar ta kontroll över vågen.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://viktigabloggen.chic.se/tung-mandag/