Annons
AnnonsAnnons

Plus size-kläder, bra eller dåligt?


plus size

Jag är lite kluven till det här med plus size-kläder. Eller kollektioner med träningsplagg som ligger under en egen avdelning på exempelvis H&M och också är utmärkt som just ”modell större”. Eller liknande ordalag. XL, Curve, Plus size, Full size och allt vad man kallar det. Jag tycker att det är BRA förstås att det finns träningsplagg som är snygga och sköna för ALLA storlekar. Och jag förstår att det blir lättare att identifiera sig med modellerna ifråga då de inte drar storlek 38 utan är större. Men jag är tveksam till den här kategoriseringen – att man som ”tjock” plötsligt ska bli väldigt påmind om det och få smyga in på en avdelning där man liksom ska få skämmas lite…? Så vet jag att jag resonerade när jag vägde närmare 90 kilo. Jag SÅG mig inte själv som särskilt överviktig och jag skulle hellre dö än erkänna att jag var tvungen att snegla på storlekarna på Big is Beautiful (som det hette då, på H&M) utan försökte istället klämma mig i plagg som var lite stretchiga i storlek 44 på den ”vanliga” avdelningen, ur det ”trendiga” sortimentet.

Hade det liksom inte varit enklare om man gjorde alla plagg i ALLA storlekar? Som H&Ms träningskollektion för plus size på bilden, de skiljer sig ju inte särskilt markant från den ”vanliga” kollektionen träningsplagg de erbjuder. Det är samma snitt, samma färger och mönster. Det har bara gått åt lite mer tyg.

Och så skulle man kunna BLANDA modellers storlekar som ska visa de nya trenderna. På samma sätt som många företag har blivit bättre på att visa olika typer av utseenden i övrigt på sina modeller (mörkhyade, fräkniga, blondiner, krulligt hår, rakade modeller, piercade modeller, plattbystade och storbystade – you name it). Istället för att det ”vanliga” modet ska representeras av Karlie Kloss och modet för ”de andra” ska representeras av en plus size-modell.

Ellos kör ju en jäkligt bra grej och det är att de faktiskt tillverkar nästan alla sina kläder i ALLA storlekar. Alltså sitt eget märke.

Vad tycker ni om detta?

TAGGAR
11 kommentarer | Translate
OM AMELIE

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC och kämpar med ett sockermissbruk. Hon har som mest vägt 90 kg (och då räknar vi inte den gången hon var höggravid med tvillingar) och som minst 60 kg i vuxen ålder. I Viktiga bloggen får du följa hennes kamp mot frestelser, karaktärssvackor och hatkärleken till mat. Charlotta tränar Xtremefit regelbundet men gillar livets goda. Bloggen bjuder på både dikeskörningar och framgångar i den ständiga jakten på drömvikten (och finns den, förresten?). Detta är ingen bantningsblogg, utan den tar upp alla aspekter, tankar och funderingar hon har gällande mat, träning, hälsa – och så vikt förstås. Viktiga bloggen är en viktig (och rolig!) blogg för dig som vågar ta kontroll över vågen.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar http://viktigabloggen.chic.se/pat-igen-bara-2/